VINAŘSTVÍ PROKEŠ VELKÉ NĚMČICE

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce vychází z vybrané architektonické studie vypracované v zimním semestru druhého ročníku v předmětu Ateliér architektonické tvorby AG32 a rozpracované na úroveň konstrukční studie v předmětu AG36. Na základě této studie je vypracovaná projektová dokumentace pro provedení stavby. Tématem zadání byl návrh novostavby Vinařství Prokeš v městysi Velké Němčice. Jedná se o vinařský objekt pro výrobu, zpracování, prezentaci sektů a ubytování hostů. Návrh zahrnuje také rodinný dům pro bydlení vinaře včetně vedlejších stavebních objektů jako jsou oplocení, zpevněné plochy a komunikace, přípojky inženýrských sítí apod. Omezujícím faktorem bylo ochranné pásmo vzdušného vedení VN, které přechází přes pozemek. Velikost objektu se odvíjela od zadané výrobní kapacity a počtu pracovníků a návštěvníků. Dle stavebního programu je objekt funkčně členěn na veřejnou a výrobní část. Veřejná část areálu je maximálně řešena pro bezbariérový pohyb tělesně postižených osob. Cílem bylo vytvoření stavby, která respektuje okolní zástavbu a svým hmotovým řešením nevyčnívá do okolí.
The bachelor thesis is based on a selected architectural study which was prepared in the winter semester of the second year for Studio of Architectural Design AG32 and elaborated to a design study in AG36. Here the project documentation for building construction is developed. The project designs a new Prokes Winery in the town of Velké Němčice. The winery produces, processes and sells wine products and accommodates overnight guests. The design also includes a family house for the winemaker, including secondary building structures such as fencing, paved areas and roads, utility grid connections, etc. The limiting factor was the HN air protection zone that crosses the land. The size of the building was based on the production capacity and the number of workers and visitors. According to the building program the building is functionally divided into the public and production part. The public part of the complex is designed to accommodate disabled people's movement. The goal was to design and construct a building that respects the surrounding area and does not appear out of place in its surroundings.
Description
Citation
VALÍK, J. VINAŘSTVÍ PROKEŠ VELKÉ NĚMČICE [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, prof. Ing. arch. Alois Nový, CSc. - místopředseda, MgA. Václav Kočí, Ph.D. - tajemník, Ing. arch. Lea Vojtová, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - člen, Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2019-06-03
Defence
Student Jaroslav Valík seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~VINAŘSTVÍ PROKEŠ VELKÉ NĚMČICE~ reagoval dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO