Výroba svorníku na CNC soustruhu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o použití svorníku v energetickém průmyslu. Tento svorník se používá jako spojka přírubové hřídele turbíny s generátorem. Práce vypracovaná v rámci bakalářského studia řeší použití tohoto svorníku a technologický postup výroby součásti zadané zahraničním zákazníkem. V práci je také vysvětlena montáž a demontáž tohoto svorníku. Z podmínek zákazníka na vlastnosti materiálu je zvolen materiál 34CrNiMo6, podle německého označení DIN 1.6582. Svorník je následně vyroben na CNC soustruhu a je na něm provedena řada nedestruktivních zkoušek.
This bachelor thesis treates about aplication coupling bolt in energy power industry. This coupling bolt is used as a coupler of flange shaft on the turbine with generator. Work developed in the bachelor degrees addresses application of this coupling bolt and technological proces of the component production order by foreign client. There is also described mounting and disassembly of this coupling bolt. According to the needs of client is used material 34CrNiMo6, persuant to germany marking DIN 1.6582. Then coupling bolt is made by using CNC lathe and after that are made nondestructive tests.
Description
Citation
KALIŠ, J. Výroba svorníku na CNC soustruhu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (místopředseda) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Jaroš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jaké další měřidla pro kontrolování závitu existují? 2. V jaké fázi se používá TZ temperování? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO