Materiály a tvary kolejnic v kolejové dopravě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předložená bakalářská práce se zabývá problematikou volby kolejnicových materiálů a profilů. Cílem je podat ucelený přehled o stávající situaci v České republice a některých zahraničních státech. První část práce je věnována ocelím, kde je vždy rozebrána struktura, současné využití a naznačeny oblasti dalšího vývoje. Ve druhé části jsou popsány nejběžnější profily, jejich historie a současný stav. Práce obsahuje také diskuzi, která porovnává stávající problémy a požadavky podstatné pro případný další výzkum.
This bachelor’s thesis is focused on the issue of the choice of rail materials and profiles. The aim is to give a comprehensive overview of the current situation in Czech Republic and some other foreign countries. The first part is dedicated to rail steels with description of structure, current usage and indication of the scopes of consecutive development. In the second part, there are described the most frequent profiles, their history and the current state. This thesis includes also discussion part which compares current problems and requirements that can be significant to some possible research.
Description
Citation
SVOBODOVÁ, A. Materiály a tvary kolejnic v kolejové dopravě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Daniel Koutný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jakub Roupec, Ph.D. (člen) Ing. Milan Omasta, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Koutecký, Ph.D. (člen) Ing. David Košťál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Student prezentoval bakalářskou práci. Vedoucí přečetl posudek. Oponent přečetl posudek. Otázka oponenta 1: Popište výhody, nevýhody nejpoužívanějších materiálů a tvarů kolejnic? - Odpovězeno Otázka oponenta 2: Jaké vlastnosti by měla mít kolejnice v případě, že je zvyšování rychlosti hlavní prioritou? - Odpovězeno Svoboda: Jaké jsou omezující parametry pro volbu materiálu a geometrii kolejnic? - Částečně odpovězeno Košťál: Kde je v prostoru pro vylepšení materiálu kolejnic? - Odpovězeno Omasta: Jaké jsou trendy geometrie profilů? Existuje legislativní nebo jiný problém při zavádění nové geometrie? - Odpovězeno Koutný: Jaké jsou mechanické charakteristiky materiálů použitých u kolejnic? - Odpovězeno Roupec: Jaký je důvod ke specifickému profilu kolejnic? - Částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO