Použití metody TPM v údržbě strojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce pojednává o použití metody TPM (Total Productive Maintenance) v údržbě strojů. Teoretická část se zabývá údržbou a je zde popsán vývoj, význam a použití metody TPM. Praktická část popisuje aktuální stav metody TPM ve firmě Bosch Diesel s.r.o. Cílem práce je rozbor použití metody TPM v údržbě strojů, dále navržení rozšíření stávajícího standardu TPM o efektivní školení, a to na všech pozicích. Rovněž navržení kontrolního mechanismus pro pravidelné ověřování úrovně znalostí na jednotlivých pozicích. V práci jsou dosažené výsledky rozebrány a zhodnoceny.
Bachelor´s thesis deals with the using of TPM (Total Productive Maintenance) in machine maintenance. The theoretical part describes the maintenance, its development and the methods used with the TPM. The practical part describes actual level of the TPM for machine maintenance in Bosch Diesel s.r.o. The aim of the bachelor´s thesis is analysis the using of TPM in machine maintenance, furthermore, to propose an extension of the existing TPM standard to effective training course in all positions. Also design a control mechanism for checking knowledge at each position. The results are analysed and evaluated in bachelor´s thesis.
Description
Citation
DOČEKALOVÁ, P. Použití metody TPM v údržbě strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Houška, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. Daniel Zuth, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Studentka představila svojí BP "Použití metody TPM v údržbě strojů". Popsala cíle práce. Popsala systém TPM ve firmě, ve které BP vypracovala. Představila analýzu úrovně znalostí členů TPM týmu a její výsledky. Uvedla identifikované potenciály pro zlepšení a návrhy pro zlepšení školení pracovníků zapojených do činností TPM. Následně odpověděla na obě otázky z oponentského posudku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO