8D report jako nástroj pro zvyšování kvality výroby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářka práce pojednává o kvalitě jako o nástroji pro zefektivnění výroby. Dále rozebírá jednotlivé metody vhodné ke zvyšování kvality a tyto podrobně popisuje. Z těchto metod je vybraná metoda 8D , která je následně detailně rozebrána jako účinný nástroj pro zvýšení kvality. Je proveden detailní rozbor jednotlivých kroků uvedené metody. Bakalářská práce se zaměřuje na rozbor konkrétního příkladu z firemní praxe a popisuje řešení z hlediska využití 8D reportu se zaměřením na reklamace.
The Bachelor's thesis is focused on the quality as a means of effective production. Furthermore, it demonstrates individual methods, which are relevant in quality improvement . The procedures and a method 8D that were chosen are described in detail. Such as beneficial funds for quality improvement. The method 8D is considered the most effective mode. In order to achieve these objectives is provided minutely delineation of individual steps of the strategy. The main objective of this work is an analysis of a specific example for business practice. Moreover, it elucidates solutions of the 8D complaint report usage.
Description
Citation
MACHOVÁ, L. 8D report jako nástroj pro zvyšování kvality výroby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Houška, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. Daniel Zuth, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Studentka představila svojí BP "8D report jako nástroj pro zvyšování kvality výroby". Představila cíle práce. Popsala strukturu práce. Popsala jednotlivé kroky metody 8D. Pak popsala krok po kroku postup řešení reálne reklamace z průmyslové praxe, komisi také předložila k prohlédnutí několik kusů výrobku, jehož se reklamace týkala. dále uvedla vyhodnocení práce a doporučení pro praxi včetně přepracování formuláře pro 8D report, rozšíření Lessons Learned z reklamace i alternativním výrobcům výrobku a dále přehodnotit výsledky FMEA daného výrobku. V závěru shrnula obsah a přínosy BP. Následně odpověděla na otázku oponenta, na slidu prezentace předvedla Ishikawův diagram pro řešený problém. Podrobně popsala problémy, které v souvislosti se systémem výroby a kontroly posuzovaného výrobku identifikovala.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO