Výroba plexisklového soklu pro gramofon

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce pojednává o vysoce přesném zpracování plexiskla pro výrobu soklu gramofonu. V této práci se dozvíme o jednotlivých druzích plexiskla, jejich vlastnostech a vlastní výrobě soklu gramofonu. Podrobný popis výroby gramofonového soklu nás seznámí s technologiemi zpracování plexiskla počínaje základním dělením deskového polotovaru, přesném frézování, broušení a leštění až k tepelnému zpracování. Výsledkem diplomové práce je popis jednotlivých technologií a ekonomické zhodnocení v reálném prostředí firmy AZ Plastik, spol. s r.o.
This thesis is aimed at a very detailed process of a transparent plexiglass used for manufacturing an upstand of a gramophone. The diploma work is mainly focused on various types of the plexiglass, its attributes and the gramophone’s upstand production. Several manufacturing technologies of a plexiglass such as division of a board-type semi product, precise milling, grinding, polishing and thermal treatment are provided in this diploma work through a very detailed description of a production process of a gramophone’s deck. The outcome of this thesis is a description of individual technologies and the economic evaluation within the real business environment of AZ Plastik company.
Description
Citation
BEZDĚK, F. Výroba plexisklového soklu pro gramofon [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (předseda) prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Ildikó Maňková, CSc. (člen) doc. Ing. Augustín Görög, Ph.D. (člen) doc. Ing. Eva Münsterová, CSc. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO