Stavba-Prostor-Město "Dostavba městského bloku"

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Město Brno se v posledních desetiletích potýká se zvyšujícími se nároky na prostory k bydlení i práci. Spíše než do rozšiřování hranic města, by se však mělo pouštět do zástavby již vymezených bloků či proluk. Zároveň, v době rychle se měnících nároků obyvatel, je na místě zamýšlet se nad možnostmi variability samotných staveb, aby mohli pružně reagovat na situaci. Diplomová práce se zabývá tématem sociálního bydlení a možnostmi jeho variability - jakožto nástroje pro regulaci cen nájmů v Brně. Výsledkem je návrh modulárního pavlačového domu na ulici Francouzská. Parter je věnován prostorům stravovacího zařízení a komunitní klubovně s návazností na ulici i vnitroblok.
In recent decades, the city of Brno has been facing increasing demands on living and working spaces. Rather than expanding the city's boundaries, however, it is necessary to embark on the development of already defined blocks or vacant-lots. At the same time, in a time of rapidly changing demands of the population, it is appropriate to consider the possibilities of variability of the buildings themselves in order to respond flexibly to the situation. The diploma thesis deals with the topic of social housing and the possibilities of its variability - as a tool for regulating rental prices in Brno. The result is a modular gallery building on Francouzská street. The parterre is dedicated to the catering facilities and community clubhouse linked to both the street and the courtyard.
Description
Citation
MALÍKOVÁ, M. Stavba-Prostor-Město "Dostavba městského bloku" [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Marek Štěpán (předseda) doc. Ing. Miloslav Meixner, CSc. (člen) Ing. arch. Eva Eichlerová (člen) Ing. arch. Zdeněk Hirnšál (člen) Ing. arch. Petr Todorov (člen)
Date of acceptance
2019-05-27
Defence
– studentka představila DP – byly přečteny posudky – studentka uspokojivě odpověděla na dotazy oponenta – proběhla diskuze nad projektem (dualita vnitřek/vnějšek, pavlače a jejich návaznost na byty, modul, napojení garáží, informativnost výkresů), kde studentka reagovala na dotazy a uznala příslušná pochybení
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO