Stavba - prostor - město Dostavba městského bloku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Pro svoji diplomovou práci jsem si na základě regulačního plánu zvolila parcelu městského nároží, které je úvodem do ulice Francouzská. V současné době je tato parcela využívána pouze jako parkoviště, leží přitom na zajímavém frekventovaném místě v ústí pěti cest. Na základě nového regulačního plánu se parcela nachází na dominujícím místě městské piazzetty s pobytovou funkcí plnou lidí a komerčních parterů. Mým cílem je vytvoření významného městského nároží, které bude lokální dominantou blízkého okolí. Náplň domu je komerční, administrativní, a rezidenční. Návrh bude umožňovat kolísání poměru mezi těmito funkcemi, z důvodu proměnlivosti poptávky na trhu. Sochou schodiště chci vytvořit komunikační prostor, pro pobyt obyvatelů domu, kde vznikne PROMENÁDA a zároveň bude sloužit jako zajímavá kulisa parteru.
Based on a regulatory plan, I chose a plot of the city corner for my diploma thesis, which is an introduction to Francouzská Street. At present, this plot is used only as a parking lot, but it is located in an interesting busy place in the mouth of the five roads. Based on the new regulatory plan, the plot is located on the dominant site of the city piazzetta with a function full of people and commercial partners. My goal is to create a significant city corner, which will be a local dominant of the nearby area. The filling of the house is commercial, administrative, and residential. The proposal will allow fluctuations in the ratio between these functions due to the variability of market demand. With the statue of a staircase, I want to create a communication space for the residents of the house, where PROMENADE will be created and at the same time will serve as an interesting backdrop for the parterre.
Description
Citation
BUREŠOVÁ, K. Stavba - prostor - město Dostavba městského bloku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Zdeněk Fránek (předseda) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen) Ing. arch. Tomáš Binder (člen) Ing. arch. David Průša (člen) MgA. Svatopluk Sládeček (člen)
Date of acceptance
2019-05-28
Defence
- studentka navazuje na prezentaci společné části, byla představena diplomní práce - byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomní práce a hodnocení komise diplomních projektů s oceněním - studentka reagovala na dotazy posudku oponenta diplomní práce uspokojivě - zahájena diskuze s dotazy členů komise: o pro jakou sociální skupinu je určeno bydlení v projektu o jsou výtahy kapacitní, řešení dojezdů výtahů o z čeho jsou složeny zelené střechy o jak je uvažováno se zelení v areálu o dotaz k technickému řešení vynesení stropních desek, řešení schodišť zakládání, výška objektů o vztah sítí na fasádě, otázka stínění - dotazy komise byly odpovězeny uspokojivě
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO