MERINA 2.0

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Urbanistická a strategická studie se zabývá možnou transformací vybrané post-industriální brownfieldové lokality v blízkosti jádra města v Trenčíně. Důraz je kladen na areál bývalého textilního závodu Merina, který má potenciál stát se novým polyfunkčním centrem. Práce se věnuje jeho prostorové restrukturalizaci a hledání nové funkční náplně.
The aim is to create a vision for the future development of a problematic brownfield near the city center of Trenčín. The territory of former MERINO textile factory next to the military barracks, park and railway station is for long neglected, but still valuable in terms of urbanism, industrial heritage and new urban potential. The project will focus on the realistic spatial restructuring of the area and on the search for its new functional content.
Description
Citation
AMBROSOVÁ, K. MERINA 2.0 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Bohumil Kováč, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Michal Krištof (člen) Ing. arch. Martin Laštovička (člen) Ing. arch. Robert Sedlák (člen) Ing. arch. Ing. Michaela Sýkorová (člen)
Date of acceptance
2019-05-27
Defence
Studentka představila práci Byla přečteno hodnocení oponenta, včetně doplňující otázky. Na obě otázku studentka odpověděla uspokojivě Začala diskuze nad diplomovou prací. Komise položila otázku jaká je podoba hlavního parku da je přiměřený, jestli by neměl být více uvolněný? studentka odpověděla poměrně uspokojivě. Komise položila otázku proč nazýva studentka hlavní ulici arterií? Jakou formu má tato ulice mít? studentka odpověděla uspokojivě Komise se zeptala a využití náměstí a zda zvažovala jeho využití jako akademické? Tedy náplně více spojené s kampusem. Studentka odpověděla spíše neuspokojivě. Komise položila otázku: Kdo je vlastníkem jednotlivých objektů? Studentka odpověděla velmi uspokojivě. Komise se zeptala na otázku z oponentury, a pozici železniční stanice? Studentka odpověděla uspokojivě. Komise položila otázku: Jaká byla urbanistická koncepce? Studentka odpověděla spíše neuspokojivě. Proběhla diskuze nad projektem a odpověďmi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO