REVITALIZACE BÝVALÉHO AREÁLU STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY V ROSICÍCH

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Cílem diplomové práce je návrh nového a kvalitnějšího využití současné době neudržovaného areálu bývalé střední průmyslové školy v Rosicích u Brna. V návaznosti na územní studii a analýzy širších souvislostí ve městě Rosice bude navrženo nové funkční využití, nová architektonická koncepce areálu a jeho zapojení do navrhované zástavby v lokalitě Kamínky. Motivem návrhu bude zvážení kapacitního obchvatu Rosic dle platného územního plánu v kontextu celé lokality, jako dílčí části jádrového území Rosic. Lokalita má rozvojový potenciál se základní občanskou vybaveností a zástavbou kvalitativně i kvantitativně odpovídající vzestupnému zájmu o tzv. “satelitní města” v okolí Brna. V návrhu budou uplatněny principy SMART CITY v měřítku malého města a šetrný přístup k životnímu prostředí.
The aim of the thesis is to design a new and better use of the currently unkempt area former secondary industrial school in Rosice near Brno. Following the territorial study and broader analyzes new functional use, a new architectural concept will be proposed in the context of Rosice area and its involvement in the proposed development in Kamínky. Consideration will be given to the proposal capacity bypass Rosic according to the valid zoning plan in the context of the whole site, as a partial part of the Rosic core. The site has development potential with basic civic amenities and development in terms of quality and quantity corresponding to the upward interest in so-called "satellite cities" in the vicinity Brna. The proposal will apply SMART CITY principles on a small town scale and a friendly approach to the environment.
Description
Citation
MALOŇ, M. REVITALIZACE BÝVALÉHO AREÁLU STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY V ROSICÍCH [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Radek Suchánek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. arch. Jiří Löw (člen) Ing. arch. Martin Laštovička (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. Eugen Točík (člen)
Date of acceptance
2019-05-28
Defence
Student prezentoval svoji diplomovou práci. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Student odpověděl na otázky oponenta. Otázky komise: - Do jaké míry Rosice potřebují takovéto množství nových bytů - Co je Vám (studentovi) z navržených provozů (dispozic) nejbližší? Následovala diskuze nad navrhovaným programem a zvoleným měřítkem řešeného areálu. Probíhala diskuze nad koncepcí/přístupem k řešení areálu. Student odpověděl na všechny otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO