Porovnání kartografických znaků užívaných v účelových mapách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá porovnáním kartografických znaků užívaných v účelových mapách velkého měřítka. Účelem porovnání je zhodnocení jednotnosti aktuálně používaných kartografických znaků a vytvoření výukové databáze znaků pro studenty. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá účelovými mapami, kartografickými znaky, právními předpisy pro účelové mapy a problematikou jejich aktuálnosti. Praktická část se zaměřuje na porovnání kartografických znaků užívaných v účelových mapách odlišných tvůrců. Také je v rámci této části popsáno vytvoření databáze kartografických znaků.
The master's thesis is concerned with a comparison of cartographic symbols used in thematical maps of a large scale. The purpose of the comparison is evaluation of uniformity currently used cartographic symbols and creating tutorial database of symbols for students. The thesis is divided to the theoretical and practical part. The theoretical part includes thematical maps, cartographic symbols, laws for thematical maps and issues of their timeliness. The practical part is focused on comparison of cartographic symbols used in thematical maps of different authors. There is also described in this part creating of cartographic symbols database.
Description
Citation
ANDĚLOVÁ, P. Porovnání kartografických znaků užívaných v účelových mapách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO