Robot s autonomním audio-vizuálním řízením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a realizací mobilního robota s autonomním audiovizuálním řízením. Tento robot je schopen pohybu na základě senzorů složených z kamery a mikrofonu. Konstrukce se skládá z komponent vyrobených 3D tiskem a všesměrových kol Mecanum. Software využívá knihovnu OpenCV pro zpracování obrazu a algoritmy pro výpočet MFCC a DTW pro rozpoznávání hlasových pokynů.
This thesis describes the design and realization of a mobile robot with autonomous audio-visual control. This robot is able of movement based on sensors consisting of camera and microphone. The mechanical part consists of components made with 3D print technology and omnidirectional Mecanum wheels. Software utilizes OpenCV library for image processing and computes MFCC a DTW for voice command detection.
Description
Citation
DVOŘÁČEK, Š. Robot s autonomním audio-vizuálním řízením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) Ing. František Rund, Ph.D. (člen) MgA. Mgr. Ondřej Jirásek, Ph.D. (člen) Mgr. Tomáš Staudek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Popište, jak byste vylepšil hardwarovou realizaci snímání zvuku. Jaká byla úspěšnost reakcí na hlasové povely.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO