Univerzální komunikační zařízení využívající technologie LoRaWAN a Narrowband IoT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a následným zhotovením zařízení umožňující Multi-RAT komunikaci. V teoretické části práce je uvedeno porovnání dvou LPWA (Low Power Wide Area) technologií, které jsou obě dostupné na území České republiky. Jsou jimi NB-IoT (NarrowBand-Internet of Things) a LoRaWAN (Long Range Wide Area Network). Praktická část popisuje výběr komponent, osazení a otestování desky plošného spoje. Také popisuje implementaci software a následné měření. Technickou dokumentaci zařízení lze nalézt v příloze diplomové práce.
This Master thesis is focused on the design and consequential realization of the Multi-RAT communication device. The theoretical part describes a comparison of two promising communication LPWA (Low Power Wide Area) technologies that are available to use in the Czech Republic. These technologies are NB-IoT (NarrowBand-Internet of Things) and LoRaWAN (Long Range Wide Area Network). The practical part contains a description used components, their consequential fitting and testing of designed printed circuit board of the device. The thesis also describes the implementation of software and realized measurement. Technical documentation of a device can be found in the appendix of this thesis.
Description
Citation
NOVOTNÝ, J. Univerzální komunikační zařízení využívající technologie LoRaWAN a Narrowband IoT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Martinek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Skapa, Ph.D. (člen) Ing. et Ing. Petr Musil (člen) Ing. Jan Mašek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Sládok (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. 1) V případě využití LPWA technologií se předpokládá životnost baterie až 10 let, jakou životnost předpokládáte u vašeho zařízení? 2) Jaké parametry spojení lze na komunikačních modulech měřit, a které jsou podle vás nejdůležitější z hlediska významu pro kvalitu spojení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO