Senzor pro nízkorychlostní snímání pohybu kontinua

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce pojednává o problematice měření průtoků kapalin o velmi malých rychlostech. Práce je členěna do 4 kapitol. První kapitola se zabývá obecnými vlastnostmi kapalin, problematikou průtokoměrů, podrobně je rozebrán princip indukčního průtokoměru, na jehož principu je zkonstruovaný senzor založen. Ve druhé kapitole je podrobně rozebrán postup návrhu jednotlivých komponent senzoru – budicí i snímací části. Ve třetí kapitole je shrnut postup při realizaci senzoru a samotné měření rychlosti průtoku. Čtvrtou kapitolou je pak závěr, kde jsou shrnuty a zhodnoceny dosažené výsledky této diplomové práce.
Diploma thesis analyses low-speed flow measurement. Thesis consist of 4 chapters. First chapter is about liquids and its attributes, flow meters, especially induction flow meter, which is very important for designed sensor. In second chapter is detailed process of designing sensor. Description of realization and measurement of flow is in the third chapter. Result summary is in conclusion.
Description
Citation
TOMÁŠEK, P. Senzor pro nízkorychlostní snímání pohybu kontinua [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (člen) doc. Ing. Tomáš Götthans, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Masopust, CSc. (člen) doc. Ing. Ján Gamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO