DC-DC měnič pro systém maticového řízení pro LED

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a následnou realizací DC-DC měniče pro napájení maticových LED polí určených pro automobilový průmysl. Tento měnič musí být schopen dodávat proud v řádu několika Ampérů a napětí v řádu desítek Voltů. Maticové světlomety jsou v dnešní době vyvíjeny řadou firem v oblasti automobilového průmyslu. Tyto světlomety umožňují nezávisle regulovat intenzitu světla dopadajícího na různé předměty či osoby, které se vyskytují před automobilem. Kromě předních světlometů se maticové LED světla používají i v zadních a signalizačních světlech. Zde slouží hlavně ke tvoření různých animací, které mají za úkol vylepšit celkový vzhled vozidla. Všechny tyto světla potřebují napájecí jednotky, které budou vhodně regulovat proud tekoucí do různých kombinací rozsvícených LED diod.
This diploma thesis deals with design and subsequent realization of DC / DC converter for supply of matrix LED fields for the automotive industry. Such a converter must be able to supply a current of several Amperes and a voltage of the order of tens of Volts. Matrix headlights are currently being developed by a number of automotive companies. These headlamps allow independently to control the intensity of light incident on different objects or people who are in front of a car. In addition to the front headlamps the matrix LED lights are also used in the rear and signaling lights. Here it serves mainly to create different animations that have no function except the overall enhancement appearance of the vehicle. All of these lights need power units that will be suitable to regulate current flowing into various combinations of LEDs illuminated.
Description
Citation
GOCIEK, K. DC-DC měnič pro systém maticového řízení pro LED [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (člen) doc. Ing. Martin Štumpf, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen) prof. Ing. Róbert Hudec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Prof. Hudec: Dotaz na možnosti chlazení a optimalizaci výkonu. Se studentem diskutuje vhodnost proudového či napěťovho zdroje. Student objasňuje užité výrazy. Ing. Kubíček, Ph.D.: Diskutuje možnosti vícevrstvých desek a zmenšení rozměrů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO