Elektrolyty s rozpouštědly typu sulfolanu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá studiem aprotických elektrolytů pro zvýšení bezpečnosti pro použití v lithno-iontových akumulátorech. Zvýšení bezpečnosti je stanoveno pomocí bodu vzplanutí jednotlivých elektrolytů, současně jsou vyhodnocovány další parametry důležité pro použití v akumulátorech. Rozsah použitelnosti teplot daných elektrolytů, je omezen bodem tuhnutí. Bod tuhnutí je měřen pomocí kryoskopie. Z elektrických vlastnosti je měřena měrná vodivosti elektrolytu.
Submitted thesis deal with study of aprotic electrolytes in order to increase the safety for use in lithno – ionts accumulators. Increase of safety is specified by measuring the flash point of each electrolytes, at the same time are evaluated also other parameters important for use in accumulators. For determine the window of temperatures where the electrolytes can work is measured by melting point. The melting point is measured by cryoscopy. From electrical properties is measured specific conductivity of the electrolyte.
Description
Citation
MÁCA, J. Elektrolyty s rozpouštědly typu sulfolanu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (předseda) Ing. Ilona Müllerová, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Hulenyi, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své diplomové práce, odpověděl na otázky oponenta a proběhla krátká diskuze.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO