Zpětný výpočet křivek svítivosti svítidel určených pro osvětlování komunikací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá zpětným výpočtem křivek svítivosti pro pozemní komunikace dle ČSN EN 13201. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje základní požadavky a postupy pro výpočet křivek svítivosti. V praktické části je popsán program, vytvořený v prostředí Matlab, který slouží pro praktický výpočet. ideální křivky svítivosti, pro každou situaci zadanou uživatelem. Dále je zde uveden konkrétní příklad výpočtu
This master´s thesis deals with the reverse calculation of luminous curves for roads according to ČSN EN 13201. The thesis is divided into the theoretical and the practical part. The theoretical part describes the basic requirements and procedures for calculating the luminous curves. The practical part describes the program, created in the Matlab environment, which is designed for the practical calculation of the ideal luminous curve, for each situation given by the user. Further particular example of the calculation is given.
Description
Citation
KNÁPKOVÁ, D. Zpětný výpočet křivek svítivosti svítidel určených pro osvětlování komunikací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) Ing. František Vybíralík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Studentka seznámila zkušební komisi s výsledky své diplomové práce na téma: Zpětný výpočet křivek svítivosti svítidel určených pro osvětlování komunikací. Vedoucí práce Ing. Jan Škoda, Ph.D. přečetl posudky vedoucího a oponenta diplomové práce doc. Ing. Petra Baxanta, Ph.D.. Studentka odpověděla na otázky oponenta. Ing. Morávek se táže na konečné využití programu, důvod použití programové rozhraní. Studentka pohotově odpovídá. Další otázku pokládá doc. Orságová ohledně použitého barevně grafického výstupu. Studentka odpovídá s pomocí komise. Ing. Ptáček se zeptal na normativní výpočtové body, studentka pohotově dopovídá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO