Teorie a praxe vyhledávání poruch na kabelových vedeních VN v DS E.ON

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá poruchami na kabelových vedeních vysokého napětí v distribuční soustavě společnosti E.ON. První část práce seznamuje čtenáře s problematikou kabelových vedení, používanými typy kabelů a nejčastěji vznikajícími poruchami. V druhé části práce jsou vysvětleny metody používané pro dohledání poruch na kabelových vedeních odbornými pracovníky přímo v terénu. Třetí část je zaměřena na analýzu vybrané skupiny vzniklých poruch. Posledním bodem práce je statistika poruchovosti na území Jižní Moravy v období 1.1.2017 až 1.1.2019.
This thesis gives an overview on the fault of high-voltage cable transmission lines in the distribution system of the E.ON company. The first part of this thesis introduces reader to the topic of cable transmission lines, types of commonly used cables and the most commonly occurring faults. In the second part of this thesis, the methods of locating faults in cable transmission lines by professional personnel are explained. The third part deals with the analysis of a group of chosen occurred faults. The final part focuses on the statistics of fault occurrence on South Moravian region from 1.1.2017 until 1.1.2019.
Description
Citation
MACKŮ, D. Teorie a praxe vyhledávání poruch na kabelových vedeních VN v DS E.ON [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) Ing. František Vybíralík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Studentka podrobně vylíčila výsledky své diplomové práce na téma: Teorie a praxe vyhledávání poruch na kabelových vedeních VN v DS E.ON. Vedoucí práce doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. přečetla posudky vedoucího a oponenta diplomové práce Ing. Martina Holuba. Studentka odpověděla na otázky oponenta práce. Správně odpověděla i na doplňující otázku doc. Orságové. S otázkou do diskuze se přihlásil ing. Vybíralík, který se tázal na místa zkoumaných poruch, což studentka vyjasnila. Ing. Ptáček se otázal na možnost zkoumané statistické pravděpodobnosti využité v praxi. Studentka dopovídá a objasňuje problematiku. Doc. Orságová se táže na proměnlivost naměřených hodnot v čase. Studentka odpovídá s pomocí tázající.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO