Optimalizace distribuční soustavy 110 kV v uzlové oblasti Přeštice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce popisuje současný stav dané části distribuční soustavy. Následně se pokouší na základě počítačového modelu zjistit problémy v případě poruchy, či odstávky libovolného vedení. Simulace jsou prováděny jak se současným zatížením, tak i se zatížením které tato práce předpokládá v budoucnu. Pro jednotlivé zjištěné problémy jsou navržena dílčí řešení, ze kterých jsou některá využita pro celkový návrh zapojení dané části distribuční soustavy. V poslední části se práce zabývá porovnáním různých typů vedení a jejich případné začlenění do návrhu.
This work describes an actual condition of a specific part of a distribution power grid. It is a research of problems based on the computer model in case some power line is in failure or shut down. Simulations are calculated for both currently used load and load expected in future usage. There are partial solutions depicted for each issue found during the simulation. Some of those are used for a final design of a distribution power grid. In the last section, there is a comparison of different types of power lines and their possible usage in the design.
Description
Citation
NAGY, P. Optimalizace distribuční soustavy 110 kV v uzlové oblasti Přeštice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Ptáček, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student seznámil zkušební komisi s výsledky své diplomové práce. S posudky seznámila komisi doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. Student odpověděl na dotazy z posudků. Následně proběhla širší diskuze s odpovědmi na dotazy. Ing. Lukáš Radil, Ph.D. ohodnotil ekonomické hodnocení projektu v diplomové práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO