Simulace provozních vlastností tepelných čerpadel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca je zameraná na návrh a realizáciu software pre simuláciu prevádzkových vlastností tepelných čerpadiel a spracovanie dát z merania. Práca rozoberá problematiku tepelných čerpadiel, ako ich princíp funkčnosti, rôzne typy systémov a koeficienty používané k hodnoteniu efektívnosti tepelných čerpadiel. Ďalej zahŕňa požadované merané, či už fyzikálne alebo elektrické parametre pre navrhovaný systém. Výsledkom práce je funkčný software, ktorý zahŕňa matematickú knižnicu napísanú v C++ a užívateľské zohranie v C#.
This work is aimed to design and implement software for simulating operational properties of heat pumps and process data from measurements. Work contains the issue of heat pumps, their principle of functionality, different types of systems and coefficients used for rating of efficiency of heat pumps. Next it contains physical or electrical parameters that needs to be measured by designed system. The result is functional software, which contains mathematical library written in C++ and graphical user interface written in C#.
Description
Citation
LAHVIČKA, J. Simulace provozních vlastností tepelných čerpadel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Martin Kašpírek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student seznámil komisi se svou diplomovou prací na téma Simulace provozních vlastností tepelných čerpadel. S posudky seznámil komisi vedoucí práce doc. Mastný. Student odpověděl na dotazy oponenta a jeho připomínky s drobnými nepřesnostmi. V rámci rozpravy položil dotazy doc. Mastný k rekuperaci a srovnání s tepelným čerpadlem vzduch - vzduch, student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO