Sledování vlivu teploty na vlastnosti lithium-iontové baterie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá sledováním vlivu teploty na vlastnosti lithiumiontové baterií, rešerší tohoto tématu a návrhem experimentů. Shrnutí teorie obsahuje kapitola číslo jedna diplomové práce. Postupně je popsán historický vývoj lithiových akumulátorů, na něj navazuje popis principu funkce těchto akumulátorů. Plánované experimenty jsou popsány v druhé kapitole a byla k nim vytvořena bloková schémata a vývojové diagramy. Ve třetí kapitole je popsáno pracoviště a způsob provedení experimentů. V poslední kapitole jsou experimenty vyhodnoceny a výsledky popsány.
This Master’s thesis deals with a monitoring of the temperature influence on Li-ion batteries, literature search of this topic and proposal of experiments. First chapter contains the theory of evolution and fundamentals of the Li-ion batteries. Planned experiments with flow charts and block diagrams are described in the second chapter. The work station is explained along with a description of the execution of the experiments in the third chapter. The experiments are analyzed and results explained in the last chapter.
Description
Citation
KULÍKOVÁ, B. Sledování vlivu teploty na vlastnosti lithium-iontové baterie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Čech, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-04
Defence
Studentka seznámila státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděla otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO