Měřicí transformátor proudu 2500/1 A pro soustavy s nejvyšším napětím 0,72 kV

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá popisem, analýzou, návrhem, výrobou a testováním přístrojového transformátoru proudu. Jedná se o měřicí transformátor proudu v jednozávitovém provedení s převodem 2500/1 A. Práce zahrnuje teorii, analýzu, numerický výpočet, tepelnou simulaci a částečnou typovou zkoušku měřicího transformátoru proudu. Vývoj tohoto transformátoru probíhá ve spolupráci s firmou zabývající se vývojem a výrobou přístrojových transformátorů KPB Intra s.r.o.
This thesis deals with the description, analysis, calculation, production and testing of current instrument transformer. It is a measuring current transformer in one turn primary winding with 2500/1 A transfer. This project includes theory, analysis, numerical calculation, thermal simulation and partial type test of the measuring current transformer. This transformer is developing in cooperation with KPB Intra s.r.o. KPB Intra is engaged in the development and production of instrument transformers.
Description
Citation
VYKOUKAL, T. Měřicí transformátor proudu 2500/1 A pro soustavy s nejvyšším napětím 0,72 kV [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Voženílek, CSc. (člen) Ing. Jan Bárta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-05
Defence
Student seznámil komisy s obsahem své diplomové práce s názvem "Měřicí transformátor proudu 2500/1 A pro soustavy s nejvyšším napětím 0,72 kV". Diplomant komisi představil cíle práce a následně plynule přešel k samotnému návrhu transformátoru, jednotlivým výpočtům i simulacím. Dále student prezentoval výsledky provedených zkoušek. Student odpověděl na obě položené otázky oponenta. V rámci diskuze byl diplomant dotázán na samotnou výrobu transformátoru proudu. Dále byl student dotázán na chybu měření transformátoru.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO