Posouzení ekonomické situace společnosti a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá hodnocením ekonomické situace společnosti BPS Bicycle Industrial s.r.o. pomocí analýzy časových řad. Teoretická část popisuje finanční ukazatele, analýzy časových řad a regresní a korelační analýzu. Na základě vypracovaných analýz byly stanoveny návrhy, které povedou ke zlepšení stávající situace společnosti. Společnost BPS se ukázala jako finančně zdravá. Z analýz byly zjištěny nedostatky ke zlepšení. Například podíl vlastního a cizího kapitálu, využití volných finančních prostředků a doba obratu pohledávek a závazků. Je navrženo větší využívání cizího kapitálu. U doby obratu pohledávek je naznačen systém sankcí a využití nadbytečných prostředků je řešeno návrhem investice do akcií.
The diploma thesis evaluates the economic situation of BPS Bicycle Industrial s. r. o. time series analysis. The theoretical part describes financial indicators, time series analyzes and regression and correlation analysis. Based on the analyzes, suggestions were made to improve the current situation of the company. BPS has proven to be financially sound. Shortcomings to improvement were identified from the analyzes. For example, share of equity and debt, use of surplus funds and turnover of receivables and payables. This ratio needs to be addressed through greater use of debt. The system of sanctions is solution for problem the turnover of receivables and the use of surplus funds by investing in shares.
Description
Citation
MATYS, J. Posouzení ekonomické situace společnosti a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. Ing. Petr Suchánek, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Schüller, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-06
Defence
Otázky vedoucího - odpovězeno Otázky oponenta - odpovězeno Otázky komise: prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA Jáká je vlastnická struktura posuzované firmy? Kdo je jednatel? Částečně odpověděl doc. Ing. Petr Suchánek, Ph.D. Jaká je jeho vypovídací hodnota uvedeného indexu IN ? Odpovězeno částečně Ing. David Schüller, Ph.D. jaká byla motivece pro zvolené téma a vybranou společnost? odpovězeno Ing. Nina Bočková, Ph.D Uvažoval jste získaní dotace z fonů pro inovaci a rozvoj? odpovězeno Čím by se ručil uvažovaný úvěr? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO