Počítačová podpora výpočtů v energetice a nové trendy v simulacích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Počítačová podpora výpočtů se v současné době velmi rozvíjí a díky stále výkonnějším počítačům a sofistikovanějším simulátorům je možné modelovat čím dál složitější problémy ve stále větším množství inženýrských oborů. Také v elektroenergetice se simulace a simulační programy využívají čím dál častěji. Používají se při návrhu nebo kontrole sítí a při testování různých provozních stavů včetně poruch.
Computer aided calculations are booming nowadays and thanks to more powerfull computers and sofistikated simulators we are able to modelling more and more complex problems in much more engineering domains. Also in power engineering are are simulators used more frequntly. They are used for or checking transmission lines and in testing different kinds of working states including fails.
Description
Citation
HORÁČEK, T. Počítačová podpora výpočtů v energetice a nové trendy v simulacích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Hradílek, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Potěšil (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
Diplomant nejdříve odpověděl na dotazy oponenta i vedoucího práce a následně odpovídal na otázky zkušební komise, a tím úspěšně obhájil svou diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO