Nájemné administrativních prostor ve vybraných lokalitách města Mladá Boleslav a faktory, které je ovlivňují

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zajímá o současnou problematiku nájemného v administrativních budovách na realitním trhu ve městě Mladá Boleslav. Úvodní část se věnuje definováním, co to je nemovitá věc a rovněž vysvětluje pojem administrativní budova, dále popisuje, jakým způsobem je rozdělen realitní trh, jaké existují typy kanceláří a jak se dělí nájemné. V návaznosti na teoretickou část a získané informace byla vytvořena databáze inzerovaných nabídek administrativních prostor. Diplomová práce se zabývá identifikací podstatných faktorů, které výši ceny nájemného ovlivňují. Výsledné údaje jsou zpracovány do tabulek, grafů a rovněž je vytvořena cenová mapa nájemného. V závěru práce je provedeno vyhodnocení zjištěných údajů.
The diploma thesis is interested in current problems of rent in administrative buildings on the real estate market in Mladá Boleslav. The introductory part is devoted to defining what an immovable thing is and also explains the concept of an office building, then describes how the real estate market is divided. Following the theoretical part and the information obtained, a database of than thirty advertised offers of administrative premises was created. The diploma thesis deals with the identification of significant factors influencing the rent price. The resulting data is processed into tables, graphs and a rental price map is also created. At the end of the thesis, an evaluation of the detected data is performed. Keywords
Description
Citation
DÚPALOVÁ, M. Nájemné administrativních prostor ve vybraných lokalitách města Mladá Boleslav a faktory, které je ovlivňují [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Milada Komosná, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma: Nájemné administrativních prostor ve vybraných lokalitách města Mladá Boleslav a faktory, které je ovlivňují. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala přiměřeně. Na otázky komise odpověděla. Rovněž na doplňkové otázky od oponetky závěrečné práce odpověděla. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila. doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. položila otázku: Odůvodněte rozdíl u průměrného nájemného uvedené v tabulce. Víte co je to medián? Ing. Tomáš Matras položil otázku: Jaký druh statistického průměru využíváte? Uvádíte Kč/m2, za jaké období jsou tyto hodnoty uvedeny? Vylučovala jste extrémy? Jak staré jsou data realizovaných nájmů oproti nabídkových? Ing. Milada Komosná Ph.D., položila otázku č. Uvádíte 7 realizovaných vzorků, pochází pouze z jedné budovy či nikoli? Proč jste nepoužila žádný přepočet? Obhajoba: D
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO