Posouzení vlivu zřízení služebnosti stezky a cesty na cenu pozemku v Boskovicích a okolí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na služebnosti stezky a cesty na pozemcích v Boskovicích. Věnuje se vzniku, zániku a právům, které ze služebnosti plynou. Obsahuje ocenění služebností na vybraných pozemcích - pomocí místně obvyklé ceny, výnosové metody dle zákona a ceny sjednané ve smlouvě o zřízení služebnosti stezky a cesty. Následně je provedeno jejich porovnání.
This Master’s thesis is focused on the easement of a trail and a path on a lands in Boskovice city. It devotes himself to the creation, extinction and rights that related to their ownership. It includes valuation of selected lands - using the locally usual price, the yield method according to the law and the price agreed in the contract for the establishment of a trail and a path. Subsequently is made their comparison.
Description
Citation
VOLŠANOVÁ, J. Posouzení vlivu zřízení služebnosti stezky a cesty na cenu pozemku v Boskovicích a okolí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi s obsahem své závěrečné práce na téma Posouzení vlivu zřízení služebnosti stezky a cesty na cenu pozemku v Boskovicích a okolí formou powerpointové prezentace. Závěrečnou práci obhajovala přesně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala zodpovědně. Cíle práce byly splněny. Na otázky komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta závěrečné práce odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO