Analýza vlivu Luhačovické přehrady na okolí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá problematikou vlivu Luhačovické přehrady na okolí, zejména na cenu rekreačních objektů. Obsahem pak jsou pojmy a seznámení s problematikou přehrad a zhodnocení oceňovacích metod vhodných pro danou problematiku. Dále se práce zabývá současným stavem přehrady a jejího okolí, co se v okolí nachází a jaké jsou ekonomické náklady na provoz. Vlastní řešení obsahuje zjištění průměrné ceny chat v dané lokalitě a porovnání s průměrnými cenami rekreačních objektů jiných vybraných oblastí. Závěrem je pak zhodnocení jak těchto průměrných hodnot, tak i zhodnocení ekonomických a bezpečnostních vlivů, které přehrada do okolí přináší.
This thesis deals with the influence of the Luhačovice dam on the surroundings, mainly on the price of recreational facilities. Firstly, the thesis addresses terminology, issues concerning dams and valuation methods suitable for these issues. Secondly, the thesis describes the current condition of the dam and its surroundings, the facilities situated in the surroundings and operation costs. The thesis presents a novel method of finding the average price of cottages in given area and comparing it with average prices of recreational facilities in other selected areas. The thesis concludes with an evaluation of the average prices and the economic and security influence of the dam on its surroundings.
Description
Citation
PIKHARTOVÁ, K. Analýza vlivu Luhačovické přehrady na okolí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi s obsahem své závěrečné práce na téma Analýza vlivu Luhačovické přehrady na okolí formou powerpointové prezentace. Závěrečnou práci obhajovala přesně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala zodpovědně. Cíle práce byly splněny. Na otázky komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta závěrečné práce odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO