Vliv lokality na výši obvyklé ceny bytu v Břeclavi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zaobírá vlivem lokality na výši obvyklé ceny bytu ve městě Břeclavi. V první řadě jsou vymezeny základní relevantní pojmy spojené s oceňováním nemovitých věcí a jsou popsány jednotlivé metody ocenění. V další části této práce jsou formulovány problémy související s vytyčeným cílem této práce, včetně návrhu postupu jeho naplnění a vyslovení hypotéz. Poté je provedena analýza území města Břeclavi, se zaměřením na občanskou vybavenost a urbanistický vývoj. Tato část také uvádí postup vybraných metod pro ocenění bytových jednotek. Následující část je věnována popisu vybraných bytových jednotek, a také již jejich samotnému ocenění porovnávacím způsobem dle cenového předpisu a metodou přímého porovnání, včetně odborného odhadu jejich ceny obvyklé. Poslední část je věnována rekapitulaci a diskuzi všech výsledných cen stanovených v této práci. Také je zde uvedeno vyhodnocení vlivu vybraných lokalit na výši ceny obvyklé oceněných bytů.
This diploma thesis deals with the influence of the locality on the usual price of a flat in the town of Břeclav. First of all, the basic relevant terms related to the valuation of immovable property are defined and individual valuation methods are described. In the next part of this work there are formulated problems related to the stated goal of this work, including the proposal of its fulfillment and hypothesis. Then the analysis of the territory of the town of Břeclav is carried out, focusing on civic amenities and urban development. This section also describes the process of selected methods for valuing housing units. The following section is devoted to descriptions of selected housing units and also to their actual evaluation by comparative method according to the price regulation and the direct comparison method, including the expert estimate of their price. The last part is devoted to the recapitulation and discussion of all resulting prices set in this work. There is also an evaluation of the impact of selected localities on the estimated usual price of valued apartments.
Description
Citation
FORMANOVÁ, B. Vliv lokality na výši obvyklé ceny bytu v Břeclavi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi s obsahem své závěrečné práce na téma Vliv lokality na výši obvyklé ceny bytu v Břeclavi formou powerpointové prezentace. Závěrečnou práci obhajovala přesně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala zodpovědně. Cíle práce byly splněny. Na otázky komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta závěrečné práce odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO