Hodnocení ekonomické situace zvolené korporace a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce hodnotí ekonomickou situaci Zemědělského družstva Kunžak prostřednictvím vybraných interních a externích analýz s přihlédnutím ke specifikům oboru. Teoretická část vysvětluje pojmy a uvádí vzorce, které jsou klíčové pro další části práce. V analytické části je nejprve představena společnost, poté jsou provedeny jednotlivé analýzy. Na jejich základě jsou formulovány návrhy a doporučení ke zlepšení ekonomické situace společnosti.
The master´s thesis discusses economical situation of the Agricultural Cooperative Kunžak using selected internal and external analyses, considering specifics of the discipline. The theoretical part explains terms and there are listed formulas which are necessary for next parts of the thesis. In the analytical part the company is presented and then particular analyses are made. Based on the analyses, proposals and recommendations for improvement of economical situation of the company are formulated.
Description
Citation
KOLMANOVÁ, L. Hodnocení ekonomické situace zvolené korporace a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Jana Gláserová, Dr. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
otázka vedoucího práce - zodpovězeno otázky oponenta - zodpovězeno doc. Fedorová - Jaký je rozdíl mezi návrhem a doporučením ve Vaší práci? - částečně zodpovězeno. doc. Fedorová - Vyberte si jeden ze svých návrhů a vysvětlete jakým způsobem jste své výpočty podložila. - nezodpovězeno. Ing. Gláserová - V rámci své prezentace jste uvedla u návrhu týkajícího se využití skleníků pouze náklady na pořízení sazenic. Jaké další náklady je potřebné brát v úvahu? - nezodpovězeno. Ing. Gláserová - Co Vás vedlo k tvrzení, že o půdu, které dané družstvo obdělává na základě pachtu, mají zájem soukromníci a jaká je cena za hektar zemědělské půdy? - nezodpovězeno. Ing. Gláserová - Co vás vedlo k tvrzení, že nevyužitý traktor prodáte na součástky? - částečně zodpovězeno. Ing. Svirák - V rámci své práce očekáváte přírůst tržeb v důsledku zpřístupnění závodní jídelny pro turisty. Jakým způsobem se zvednou tržby - nezodpovězeno. Ing. Svirák - Jaká je výše nákladů spojených se zpřístupněním závodní jídelny pro turisty? - nezodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO