Elektroasistovaná fotokatalýza v reaktoru s tištěnými elektrodami

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá fotoelektrochemickými články, kde se jako fotoanoda používá oxid titaničitý nanesený na vodivém FTO skle a jako protielektroda se zde využívá zlatá elektroda. Práce se také zaměřuje na prostudování vztahu mezi intenzitou ozáření a Faradaickou účinností a dále vlivem přepětí na rychlost degradace modelového polutantu, kterým je v tomto případě Acid Orange 7. Elektrické vlastnosti byly měřeny pomocí zaznamenávání procházejícího fotoproudu. Cílem této bakalářské práce bylo prostudování vlivu materiálového složení fotoanody a jeho souvislost s intenzitou ozáření, rychlostí degradačního procesu modelového polutantu a proudem.
This thesis is focused on fotoelectrochemical cells, where as photocathode is used titanium dioxide coated on conductive FTO glass and as counter electrode is used gold electrode. Thesis is also focused on relationship between intensity of irradiation and Faradaic efficiency and also influence of the overvoltage to the rate of degradation od the model pollutant, in this case Acid Orange 7. Electrical properties were measured by recording values of photocurrent. The aim of this thesis was to study influence material composition of photoanode and connection with intensity of irradiation, rate of degradation proces of model pollutant and current.
Description
Citation
FILIPSKÁ, M. Elektroasistovaná fotokatalýza v reaktoru s tištěnými elektrodami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Spotřební chemie
Comittee
prof. Ing. Martina Klučáková, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Michal Veselý, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Ladislav Omelka, DrSc. (člen) doc. Ing. František Šoukal, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Martin Vala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-18
Defence
Student prezentoval řešenou práci, její teoretická východiska a vlastní výsledky, zodpověděl dotazy položené oponentem a následně byly poleženy dotazy členů komise. Omelka – co myslíte délkou reakce?Vala – jakou jednotku má směrnice dané závislostiVeselý jaká je chyba stanovení rychlostní konstanty?Student prokázal výbornou orientaci v dané problematice a schopnost samostatné prezentace získaných výsledků.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO