Hodnocení finanční situace společnosti a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení finanční situace společnosti FORMPLAST PURKERT, s.r.o. za období 2013-2017. K tomuto účelu je využita finanční analýza. V první části jsou uvedeny základní informace o společnosti, popsána finanční analýza, teoretické pojmy a použité metody. Druhá část je věnována výpočtům jednotlivých ukazatelů finanční analýzy včetně interpretace získaných dat. Základními informačními zdroji pro finanční analýzu jsou dokumenty z účetních závěrek podniku. V poslední části jsou navržena doporučení, která by mohla vést ke zlepšení finanční situace společnosti.
The bachelor thesis is focused on the evaluation of the financial situation of company FORMPLAST PURKERT, s.r.o. in the period 2013-2017. For this purpose, financial analysis is used. The first part contains basic information about the company, financial analysis, theoretical concepts and methods used. The second part is devoted to the calculations of the individual financial analysis indicators, including the interpretation of the obtained data. Fundamental information sources for financial analysis are documents from company's financial statements. The final section proposes recommendations that could improve the company's financial situation.
Description
Citation
SOJÁKOVÁ, L. Hodnocení finanční situace společnosti a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Vratislav Kozák, CSc. (předseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (místopředseda) Ing. Rostislav Tesař (člen) Ing. et Ing. Mgr. Martina Skalická, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen)
Date of acceptance
2019-06-14
Defence
otázka oponenta - odpovězeno v plném rozsahu Ing. Tesař: V práci v Porterově modelu uvádíte v analýze zákazníků, že 30 % objednávek je prodáváno do zahraničí. Zbývající produkce se pak dělí mezi další zákazníky, které zde uvádíte? - odpovězeno v plném rozsahu Ing. Milichovský: Jaký je harmonogram pro aplikaci daných návrhů? - odpovězeno částečně Ing. Milichovský: Proč jste u zhodnocení peněžních prostředků nezvažovala investice? - odpovězeno v plném rozsahu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO