Hodnocení finanční situace společnosti a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předmětem bakalářské práce je zhodnocení finanční situace společnosti Dopravní podnik města Brna, a.s. v období 2013–2017 a návrhy na její zlepšení. V teoretické části práce jsou definovány základní pojmy k interpretaci výsledků finanční analýzy. Druhá část bakalářské práce je zaměřena na konkrétní společnost a analýzu jejího současného stavu pomocí zvolených ukazatelů. Na základě výsledků finanční analýzy jsou ve třetí části práce obsaženy návrhy na zlepšení finanční situace společnosti.
The topic of the bachelor thesis is evaluation of the financial situation of the Transport company in Brno in the period 2013–2017. In the theoretical part are defined basic concepts of the financial analysis. The second part of the bachelor thesis is devoted to company information and analysis its present state, using calculation mentioned indicators. According to the results, in the third part are suggestions for improving financial siuation of the company.
Description
Citation
ŠPAČKOVÁ, K. Hodnocení finanční situace společnosti a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Lea Kubíčková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Josef Veselý, CSc. (člen) Ing. Jaroslav Krejčíř, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-14
Defence
Otázka oponenta Z jakého důvodu byla zvolena přávě provozovna v Medlánkách k návrhu Vašeho řešení? odpovězeno Ing. Jan Pěta, Ph.D. Prováděla jste úpravy účetních výkazů před zahájením analýzy? částečně odpovězeno Z jakého důvodu příspěvek EU ve vámi uvažovaném období bude tak malý (v minulosti čerpal DPMB dotaci ve výši 85 % z ceny)? odpovězeno Doc. Ing. Lea Kubíčková, Ph.D. Uvádíte již určenou advokátní kancelář pro změnu. Tuto zakázku není nutné vysoutěžit v rámci veřejné soutěže? částečně odpovězeno Ing. Josef Veselý, CSc. Čerpá v současnosti DPMB dotace a v jaké výši? odpovězeno Neexistuje i jiné efektivní řešení pohonu než CNG? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO