Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zhodnocení finanční situace akciové společnosti „Rodinný pivovar BERNARD“ pomocí vybraných metod finanční analýzy za období 2012-2017. Práce je rozdělena do třech částí. První část se věnuje teoretickému základu. V druhé části dochází k aplikaci metod finanční analýzy na vybranou firmu a konkurenční národní podnik Budějovický Budvar. Za ní následuje část třetí, která obsahuje návrhy na zlepšení této finanční situace.
This bachelor thesis focuses on the evaluation of financial situation of the company Rodinný pivovar BERNARD a. s. using selected methods of financial analysis for the period 2012-2017. This work is divided into three parts. The first part deals with the theoretical basis. In the second part, financial analysis methods are applied to the competing national company Budějovický Budvar and it is followed by the last part, which contains financial proposal of improvement.
Description
Citation
HAVLOVÁ, M. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Vít Hromádka, Ph.D. (předseda) Ing. Libor Benátský (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen) Ing. Martina Pivodová (člen)
Date of acceptance
2019-06-19
Defence
Otázky oponenta: Co je příčinou toho, že Altmanovo Z-skóre vychází v šedé zóně? odpovězeno Jaký největší problém bude podle Vás společnost Rodinný pivovar BERNARD a.s. v následujících letech řešit? odpovězeno Je možné zjistit z údajů, které má studentka k dispozici, jestli se na řešení problému společnost připravuje? odpovězeno Ing. Helena Hanušová, CSc. V návrzích uvádíte, že ROA poroste vlivem přínosů z vozového parku. Doložte. částečně odpovězeno Proč jste nezvažovala ři pořízení vozidel a jejich plné vytíženosti plný operativní leasing? odpovězeno RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. Vysvětlete na str. 55 uvedený spider diagram. odpovězeno Proč jste nevypracovávala SWOT analýzu? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO