Využití oxidu uhličitého k produkci energie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá využitím oxidu uhličitého jako zdroje energie ve formě uhlíkatých paliv. V první části jsou popsány možnosti zachycení oxidu uhličitého a jeho následného uložení. Druhá část práce je věnována přeměně oxidu uhličitého na uhlíkatá paliva. Ve třetí a závěrečné části práce jsou pak tato paliva zhodnocena z hlediska možností využití a srovnána s běžně užívanými palivy.
This bachelor thesis deals with the use of carbon dioxide as a source of energy in the form of carbonaceous fuels. The first part describes the possibilities of carbon dioxide capture and its subsequent storage. The second part is dedicated to the conversion of carbon dioxide to carbonaceous fuels. In the third and final part of the thesis, these fuels are then evaluated for their utilization and compared with commonly used fuels.
Description
Citation
SVOBODA, K. Využití oxidu uhličitého k produkci energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (předseda) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (člen) Ing. Michal Špiláček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Najser, Ph.D. (člen) Ing. Přemysl Kohout, MBA (člen)
Date of acceptance
2019-06-18
Defence
Student odprezentoval komisi svou závěrečnou práci a následně zodpověděl otázky oponenta. Dále odpovídal na následující otázky komise: Jaké jsou problémy s technologiemi, které zmiňujete v práci? Nenarazil jste při řešerši absorpčních jednotek na informaci kolik energie je potřeba k úpravě CO2?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO