ABB RobotStudio - vzorové příklady v C#

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá programovaním pohybov robota od spoločnosti ABB v jazyku C#. Cieľom je ukázať aj netradičné spôsoby použitia jazyka C#. V úvode sú v krátkosti popísané prostriedky programovania a simulácie robota. Ďalšie kapitoly sa venujú histórii robotov, ich rozdeleniu, senzorike a programovaniu a taktiež predstaveniu spoločnosti ABB a ich produktov, ktoré sa v práci používajú. Na záver je porovnanie a zhodnotenie oboch používaných prostredí. Práca obsahuje aj návody na prípravu aplikácie a simulácie a tiež demonštračné video fungujúceho demo projektu v simulácii aj na reálnom robotovi.
This bachelor thesis is concerned about programming movements of a robot developed by company ABB in a programming language C#. The aim of thesis is to show unconventional ways of using C# programming language. In the introduction are briefly described the instruments for programming and robot simulation. Following chapters are devoted to history of robots, their categories, sensors and programming and also to introduction of company ABB and their products, which are used in this thesis. In the conclusion is comparison and analysis of both used environments. Thesis also contains instructions for making an application and simulation and also a demonstration video of functional demo project in simulation and on real robot.
Description
Citation
MITTAŠ, T. ABB RobotStudio - vzorové příklady v C# [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
doc. Ing. Renata Wagnerová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jan Roupec, Ph.D. (člen) Ing. Olga Davidová, Ph.D. (člen) RNDr. Jiří Dvořák, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-19
Defence
Autor vhodně prezentoval svoji práci a odpovídal na otázky oponenta a doplňující dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO