Rizika a dopady black-outu v ČR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Elektrická energie je nedílnou součástí našeho každodenního života. Už menší problém v elektrizační soustavě a malý výpadek proudu nám dokáže způsobit značné nepříjemnosti, natož pak výpadek rozsáhlejší. Cílem této bakalářské práce je definovat rizika black-outu pro Českou republiku, dále provést rešerši zahraničních zkušeností s black-outem a na základě těchto zkušeností nastínit možné dopady pro ČR, v případě, že by i u nás tato situace jednou nastala.
Electricity is an integral part of our daily life. Only a small problem in the power system and a small current outflow can cause us a lot of inconvenience, let alone a wider outflow of elektricity. The aim of this thesis is to define the risks of black-out for the Czech republic. Then perform resers of foreign experience with the black-out and on the base of these experiances, outline the possible impacts for the Czech republic, in case that this situation would occur once in our country.
Description
Citation
TOMÁŠKOVÁ, K. Rizika a dopady black-outu v ČR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (předseda) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (člen) Ing. Michal Špiláček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Najser, Ph.D. (člen) Ing. Přemysl Kohout, MBA (člen)
Date of acceptance
2019-06-18
Defence
Studentka odprezentovala komisi svou závěrečnou práci a následně zodpověděla otázky oponenta. Dále odpovídala na následující otázky komise: Jaké možnosti proti black-outu má Brno? Uveďte na pravou míru kolik obyvatel postihl black-out v Oaklandu? Jak vypadají a kde jsou umístěna čerpadla na přečerpávací vodní elektrárně?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO