Zážehový tříválcový hvězdicový letecký motor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce je návrh klikového mechanismu zážehového tříválcového hvězdicového motoru se zadanými základními parametry (vrtání, zdvih, atd.), návrh vyvážení setrvačných sil, napěťová analýza a stanovení únavové bezpečnosti u vybraných dílů.
The purpose of this thesis is to design a powertrain of petrol three-cylinder radial aircraft engine with the main parameters specified (bore, stroke, etc.), balancing inertia forces, stress analysis and determining of fatigue of the selected parts.
Description
Citation
BŘEČKA, M. Zážehový tříválcový hvězdicový letecký motor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Novosad (člen) Ing. Marek Bačovský (člen) Ing. Marek Slovák (člen) Ing. Jiří Kubíček (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Student seznámil zkušební komisi s náplní a výsledky své závěrečné práce. V návaznosti na to zodpověděl otázky oponenta. Dále odpovídal na následující otázky členů komise: Jak vypadá tvar dříku H? Kde se používá? Co je trapézový tvar ojnice? Váš ojniční čep má netolerovaný průměr, myslíte že by to bylo vyrobitelné? Dokázal byste sručně říct jak z indikátorového diagramu vypočítat indikovaný výkon? Co znamená plocha tohoto diagramu? Konstatoval jste, že chceme aby kompresní poměry byly stejné, proč na této veličině tolik lpíme? Vyznačte v diagramu kompresní objem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO