Výroba tvarové podložky sdruženým nástrojem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je návrh sdruženého nástroje pro výrobu tvarové podložky. Tvarová podložka je vyráběna technologií stříhání a ohýbání z ocelového plechu 11 343.1 o tloušťce 2 mm. Na základě literární studie a konstrukčních výpočtů byl navržen sdružený nástroj, který zadanou součást vyrobí na čtyři kroky na automatizované lince, skládající se z odvíjecího zařízení, podávacího a rovnacího zařízení a výstředníkového lisu s navrženým sdruženým nástrojem. Ekonomickými propočty bylo zjištěno, že navržená výroba je zisková.
Purpose of this diploma thesis is a design of a compound tool for manufacturing the form shim. The form shim is made by shearing and bending technology from steel sheet 11 343.1. Thickness is 2 mm. On the basis of a literary study and design calculations was designed the compound tool, which will manufacture this component by 4 actions on the automated line containing rewinder, feeding levelling machine and eccentric press with designed compound tool. Economic calculations show that the designed manufacturing is profitable.
Description
Citation
BARTOŠ, M. Výroba tvarové podložky sdruženým nástrojem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Bohumil Bumbálek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Vrba, CSc. (místopředseda) prof. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (člen) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (člen) prof. Ing. Ivan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2011-06-22
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Je Váš výpočet využití materiálu korektní? Můžete vysvětlit, zda je z ekonomického hlediska dostatečné? Jaká je mez pevnosti u Vámi použitého materiálu? Používal jste excentrický lis? Bude mít význam deformační rychlost z hlediska opotřebení? Jaký způsob broušení byste využil pro renovaci střižného nástroje? K jakému problému by mohlo dojít u broušení? Co rozumíte pojmem čistý zisk uvedený ve Vaší práci? Bude se střižný nástroj odepisovat? Podle čeho poznáme, že je nástroj opotřebený? Jak se dají měřit síly při tváření? Jak se dá zjistit modul pružnosti v tahu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO