Návrh výroby nosiče čepele stroje MRZ / Messerringzerspaner

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cíl závěrečné práce je zaměřen na návrh nového technologického postupu nosiče čepele pro využití ve vlastní výrobě. V současné době je nosič vyráběn německou firmou B.Maier Zerkleinerungstechnik GmbH. Práce se skládá z několika částí. První část se zabývá samotnou součástí, její funkcí a důležitostí, též její funkcí v sestavě a celém stroji. V další části je vytvořen samotný technologický postup výroby nosiče čepele. Dále je navržen strojní park včetně potřebných nástrojů. V samostatné kapitole je ekonomické zhodnocení navrhovaného řešení ve dvou různých variantách, následné zhodnocení a návrh na realizaci.
The aim of the thesis is focused on the proposal of a new technological procedure of the blade carrier for use in its own production. Currently, the carrier is manufactured by the German company B.Maier Zerkleinerungstechnik GmbH. The work includes several parts. The first part deals with the component itself, its function and importance, as well as its function in the assembly and the whole machine. In the next part the technological procedure of the blade carrier production is created. Fleet of machines including the necessary tools is also designed. In a separate chapter there is an economic evaluation of the proposed solution in two different variants, a subsequent evaluation and a proposal for implementation.
Description
Citation
MECOVÁ, K. Návrh výroby nosiče čepele stroje MRZ / Messerringzerspaner [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Pokorný, Ph.D. (člen) prof. Ing. Ildikó Maňková, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Václav Peterka, MBA (člen)
Date of acceptance
2019-06-17
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jaká je nevýhoda tepelného upínání z hlediska bezpečnosti práce ? 2. Jaký je rozdíl v používaných materiálech při tepelných upínačích ? 3. Přemýšleli jste i nad konstrukčními změnami dílu s cílem zlepšení jeho technologičnosti ? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO