Mezinárodní zdaňování příjmů daňového rezidenta České republiky dosahujícího příjmů ze Slovenska

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na zdaňování příjmů rezidenta České republiky ze závislé činnosti, kterému plynou příjmy ze zdrojů v tuzemsku ale i ze Slovenské republiky. Součástí práce je vysvětlení důležitých základních pojmů spojených s problematikou daní. V analytické části jsou analyzovány relevantní články ze smlouvy o zamezení dvojího zdanění.
This bachelor´s thesis focuses on taxation of employment income of the resident of the Czech Republic, which receive income from sources in our country, as well as from Slovakia. In this thesis is also an explanation of important basic concepts related to tax issues. The relevant articles of the Convention for the avoidance of double taxation with Slovakia are analysed.
Description
Citation
SOJKOVÁ, P. Mezinárodní zdaňování příjmů daňového rezidenta České republiky dosahujícího příjmů ze Slovenska [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Kupčík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Martina Pivodová (člen) Ing. et Ing. Pavel Juřica, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-20
Defence
Otázky vedoucího: odpovězeno Otázky oponenta: odpovězeno Otázky komise: Ing. Petr Kupčík, Ph.D.: Jeden z návrhů ve Vaší práci je zrušení super hrubé mzdy. Víte, jaká změna týkající se institutu superhrubé mzdy je plánována v novele zákona o daních z příjmů? Odpovězeno částečně. doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D.: Úpravu kterého konstručního prvku daně považujete v právní úpravě slovenského zákona o daních z příjmů za nejkomplikovanější a proč? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO