Skener čárových kódů napojený na serverovou databázi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá skenováním čárových kódů na platformě Raspberry Pi a následnou prací se serverovým databázovým systémem. Je zde podrobně rozebrán princip fungování skenerů a databázových systému a jejich následný výběr pro účely této práce. Analyzováno je chování a možnosti nastavení skeneru za různých podmínek a je navrhnuto vhodné nastavení pro několik scénářů měření. Jako nástroj pro programování je použit Python a je zde popsána ukázková aplikace pro skenování a práci s databází společně s jednoduchým grafickým rozhraním, která byla vytvořena v rámci práce.
This thesis deals with barcode scanning on Raspberry Pi and subsequent work with server database system. There is a detailed analysis of principles of working of scanners and database systems and their selection for the purpose of this thesis. The settings and behavior under different conditions of the chosen scanner are analyzed and proper settings for different situations is suggested. Python is used as a programming tool, and a simple application for scanning and working with the database with a simple graphical interface, which was created as part of the work, is described along.
Description
Citation
HRŮZEK, J. Skener čárových kódů napojený na serverovou databázi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Kazimierz Peszyński (předseda) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Profant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Vlach, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Majer, Ph.D. (člen) Ing. Oldřich Ševeček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-20
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svoji bakalářskou práci, dále byly přečteny posudky a zodpovězeny dotazy oponenta. Poté byly členy komise položeny následující otázky související s bakalářskou prací: Jak by probíhalo připojení k aplikaci z externího zařízení, například serveru s OS Windows? Jaký je rozdíl mezi 1D kódem a 2D kódem? Dají se ve vaší databázi přiřadit další informace ke skenovanému kódu? Mohl byste podrobněji popsat závislost času skenování na vzdálenosti od skenovaného kódu? Byly naměřené hodnoty časů skenování nějakým způsobem statisticky zpracované? Jak probíhal výběr kódů pro referenční skenování, byla zohledněna různá hustota u 2D kódů? Zvažoval jste použití kamery jako skenovacího zařízení? Po zodpovězení všech dotazů byla obhajoba celkově hodnocena jako dobrá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO