Návrh robotické buňky pro obsluhu vstřikolisů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce je navrhnout robotickou buňku pro automatizovanou obsluhu vstřikolisů. Úvodem práce je proveden rozbor vstupních parametrů a zadání. Následuje návrh rozvržení pracoviště, jeho zařízení, výběr robotů a konstrukční návrh jejich koncových efektorů a periferie s ohledem na zadané okrajové podmínky a bezpečnost obsluhy. Výstupem práce je 3D model buňky a její simulační model v PLM softwaru Siemens Process Simulate, kterým je ověřena doba výrobního cyklu.
The aim of this thesis is to design a robotic cell for automated injection molding operation. At the beginning of this paper, the input parameters and the assignment are analyzed. This is then followed up by the layout of the workplace, design of its equipment, selection of robots and the design of their end effectors and peripherals with regard to the specified boundary conditions and operator’s safety. The output of this work is a 3D cell model and its simulation model in PLM software Siemens Process Simulate, which verifies the production cycle time.
Description
Citation
FRANC, V. Návrh robotické buňky pro obsluhu vstřikolisů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Ing. Václava Lašová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Jan Mareček, DrSc. (člen) Ing. Vladimír Bulej, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (člen) Ing. Petr Talanda (člen)
Date of acceptance
2019-06-19
Defence
Student odprezentoval svoji DP členům komise. Student odpovídal na následující otázky členů komise: Není Váš návrh příliš drahý? Jak vypadá celkový výrobek? Viděl jste ho? Je schopný ejektor utáhnout Váš pneumatický systém? Nebyla by lepší vývěva? Proč lze otáčet dle obr. 20 o 270 stupňů. Nelze snižovat tyče na efektoru místo zásobníku? Proč robot nedává rovnou do vstřikovací jednotky? Vejde se vám efektor do pracovního prostoru vstřikovací jednotky? Kolik je míst pro zástavu robotu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO