Analýza nejvyššího a nejlepšího využití pozemku v městské části Zlín-Jižní Svahy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá tématem analýzy nejvyššího a nejlepšího využití (zkráceně HABU). V rámci teoretického zkoumání je tato metoda popsána, a definuje postup řešení pomocí 4 základních kroků, jimiž jsou zkoušky legální přípustnosti, fyzické možnosti, finanční opodstatněnosti, a maximální výnosnosti. Následně je tato metoda aplikována na konkrétní pozemek v městské části Zlín-Jižní svahy. V rámci řešení je navrženo 9 variant využití tohoto pozemku. Pomocí metody HABU hledáme to nejlepší využití, které následně přinese investorovi nejvyšší zisk. Cílem práce je taktéž srozumitelný popis a praktická ukázka aplikace této metody, která doposud nemá v tuzemsku velké zastoupení. Může tak pomoci k pochopení a následnému využití při oceňování majetku.
The diploma thesis deals with the topic of analysis of the highest and best use (abbreviated as HABU). In the theoretical research, this method is described, and defines the solution process using 4 basic steps, namely legal admissibility, physical possibilities, financial justification, and maximum profitability. Subsequently, this method is applied to a specific plot in Zlín-Jižní svahy area. The solution proposes 9 variants of utilization of this land. Using the HABU method we are looking for the best use, which in turn brings the investor the highest profit. The aim of the thesis is also a clear description and practical demonstration of the application of this method, which has not been represented in the Czech Republic so far. It can thus help to understand and use it in property valuation.
Description
Citation
ŠIMONÍKOVÁ, K. Analýza nejvyššího a nejlepšího využití pozemku v městské části Zlín-Jižní Svahy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2019-06-21
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Analýza nejvyššího a nejlepšího využití pozemku v městské části Zlín-Jižní Svahy. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala velmi zodpovědně. Na doplňkové otázky oponenta odpověděla správně a jasně. Rovněž na otázky komise odpověděla pohotově a s přehledem. Ing. Tomáš Matras položil otázku: Kdo je vlastníkem pozemku? Kolik má roční přírustek město Zlín? doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. položila otázku: Znáte jiné metody provádění studie proveditelnosti? Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO