Konstrukce montážního zařízení pro automobilní průmysl

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cieľom tejto diplomovej práce je skonštruovanie jednoúčelového poloautomatizovaného zariadenia pre montáž komponentu automobilu. Skladaným komponentom je tankovacie hrdlo na dopĺňanie pohonných hmôt zložené z viacerých dielov z termoplastu. Pri práci sú použité znalosti 3D modelovacieho programu, zvládnutie konštrukčných zákonitostí a prevedenie nutných konštrukčných výpočtov. Výsledkom práce je detailný 3D model a výkresová dokumentácia navrhnutého zariadenia.
The aim of this master thesis is the construction of a single-purpose semi-automatic machine to assembly a component of a car. The component of assemble is a device to refueling, which consists of more thermoplastic parts. It is used a knowledge of 3D modeling software, solution of construction assemblies and necessary calculations to design the machine. The result of this thesis is detailed 3D model and drawing documentation of designed assembly machine.
Description
Citation
POLÁČEK, T. Konstrukce montážního zařízení pro automobilní průmysl [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Ing. Václava Lašová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Jan Mareček, DrSc. (člen) Ing. Vladimír Bulej, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (člen) Ing. Petr Talanda (člen)
Date of acceptance
2019-06-19
Defence
Student odprezentoval svoji DP členům komise. Student odpovídal na následující otázky členů komise: Měl zadavatel práce požadavky na čas a dodržel jste tento čas? Čidla a senzory měli eliminovat nesprávné založení k výrobků nebo i vyhození zmetků? Byl požadavek i na náklady montážního zařízení ? Na obr. 5 jsou použité kuličkové pouzdra, posouvá se po nich něco? Kdy se spouští manipulátor pro odebrání finálního výrobku? Proč jste zavrhl pohon pomocí KŠM a pastorku s hřebenem? Jakou máte zmetkovitost v práci? A zvýšila se nebo se snížila?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO