Vliv provedení zateplení bytového domu ve Slavičíně na výdaje spojené s jeho provozem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je ekonomické zhodnocení návratnosti jednotlivých variant zateplení pro bytový dům ve Slavičíně. V první části jsou popsána témata, která souvisí s danou problematikou. Dále je rozepsána celá škála izolací, které se v současnosti objevují na tuzemském trhu. V praktické části je popsán daný bytový dům a jsou provedeny návrhy daných variant zateplení. Dále jsou zpracovány průkazy energetické náročnosti budov, náklady na provedení zvolených variant. Na závěr jsou vyhodnoceny jednotlivé varianty a určena jejich ekonomická návratnost.
The aim of the thesis is the economic evaluation of return of the different variants of thermal insulation for residential building in Slavičín. In the first part are described the topics, which is related to the issue. Further, it is written the entire range of insulations, which currently are appear on the domestic market. In the practical part is described the residential house and are performed by the proposals of the variants of thermal insulation. Further, they are processed energy performance certificates for buildings, the cost to implement the options chosen. In conclusion, the evaluated individual variants and determined their economic return.
Description
Citation
ZVONEK, L. Vliv provedení zateplení bytového domu ve Slavičíně na výdaje spojené s jeho provozem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2019-06-21
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Vliv provedení zateplení bytového domu ve Slavičíně na výdaje spojené s jeho provozem. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval zodpovědně. Na doplňkové otázky oponenta odpověděl správně a jasně. Rovněž na otázky komise odpověděl pohotově a s přehledem. Ing. Tomáš Matras položil otázku: Jak byla počítána návratnost cen energií do budoucna? Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO