Odstraňování fosforu na kořenových čistírnách odpadních vod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou odstraňování fosforu na vegetačních (kořenových) čistírnách odpadních vod. Hlavním úkolem práce je provést odbornou rešerši se zaměřením na různé technologie pro odstraňování fosforu na malých komunálních čistírnách odpadních vod, s cílem posoudit jejich vhodnost při použití právě na vegetačních čistírnách. Dílčí kapitoly práce se věnují tématu vegetačních (kořenových) čistíren odpadních vod, se zaměřením na problematiku odstraňování fosforu v širším kontextu. Výsledkem práce je doporučení konkrétních technologických řešení, která by bylo možné využít na vegetačních čistírnách. Součástí práce je i praktický příkladem návrhu vybrané technologie pro odstranění fosforu pro reálnou vegetační čistírnu.
This Bachelor thesis deals with issues of the removal of phosphorus in constructed (treatment) wetland. The main purpose of this thesis is to make literature review with focus on different technology of the removal of phosphorus from small community waste water treatment plants and evaluate their appropriateness for usage in constructed (treatment) wetlands. Sub-chapters deal with the topic of constructed (treatment) wetlands with a focus on the removal of phosphorus in broader context. The result of this thesis is recommendation for specific technological solutions, that could be used in constructed (treatment) wetlands. Part of this thesis is practical example of the design of selected technology for the removal of phosphorus for a real constructed (treatment) wetland.
Description
Citation
ŠTĚPÁNÍKŮ, A. Odstraňování fosforu na kořenových čistírnách odpadních vod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
prof. Ing. Miloš Starý, CSc. - předseda, Ing. Renata Biela, Ph.D. - místopředseda, Ing. Stanislav Paseka - tajemník, Ing. Ivana Kameníčková, Ph.D. - člen, Ing. David Duchan, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Menšík, Ph.D. - člen, Ing. Miroslava Pumprlová Němcová - člen,
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student Radek Štěpáník seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Odstraňování fosforu na kořenových čistírnách odpadních vod~ reagoval uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO