Bytový dům Strážnického v Moravské Třebové

Abstract
Předmětem bakalářské práce je projektová dokumentace pro provádění stavby bytového domu. Navrhovaný bytový dům se nachází v Pardubickém kraji v okrajové části města Moravská Třebová. Bytový dům je samostatně stojící a je umístěn ve svahu. V suterénu se nachází technická místnost, úklidová místnost, místnost pro údržbu, sklepní kóje a dvě garáže přístupné z jižní strany, kde je také vstup do objektu. V dalších třech nadzemních podlažích je celkem 8 obytných jednotek. V prvním a druhém nadzemním podlaží jsou vždy 3 bytové jednotky a ve třetím nadzemním podlaží jsou 2 bytové jednotky. Nadzemní a podzemní podlaží spojuje trakční výtah a schodiště. Svislé nosné konstrukce jsou provedeny z keramických cihelných bloků POROTHERM, v suterénu je část z betonových tvárnic ztraceného bednění. Bytový dům je založen na základových pasech z prostého betonu. Stropní konstrukce i schodiště jsou monolitické ze železobetonu a zastřešení objektu je řešeno jednoplášťovou plochou střechou. Celý objekt je po obvodu zateplen kontaktním zateplovacím systémem ETICS.
Subject of this bachelor thesis is detail design documentation of an apartment house. The proposed apartment house is located in the Pardubice Region on the outskirts of Moravská Třebová. The apartment house is detached one, placed in slope. In the basement there is a utility room, a cleaning room, a maintenance room, a cellar and two garages accessible from the south side, where there is also access to the building. In the other three above-ground floors there are 8 dwelling units. There are always 3 flats on the first and second floor and 2 flats on the third floor. Basement is connected with upper floors by tractive elevator and a staircase. Vertical constructions are made of clay blocks POROTHERM, in the basement there is part of masonry from concrete blocks. Apartment building stands on foundation strips from concrete. Floor structure and staircase are cast-in.place from reinforced concrete and roofing is solved by warm flat roof. Whole building is insulated with contact thermal insulation ETICS.
Description
Citation
MAZALOVÁ, M. Bytový dům Strážnického v Moravské Třebové [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Anton Puškár, Ph.D. - předseda, Ing. Danuše Čuprová, CSc. - místopředseda, Ing. Vendula Kvapilová - tajemník, Ing. Adéla Kainráthová - tajemník, Ing. Filip Čmiel, Ph.D - člen, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka Michaela Mazalová seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Bytový dům Strážnického v Moravské Třebové~ reagovala velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO