Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace pro provádění stavby bytového domu. Jedná se o samostatně stojící podsklepenou budovu, která je umístěna na obdélníkovém pozemku s rovinným terénem. Objekt je navržen se čtyřmi nadzemními podlažími a jedním podzemním podlažím. Novostavba je vybavena přepravním výtahem pro 8 osob. V podzemním podlaží se nachází technické zázemí objektu a skladovací sklepní kóje pro jednotlivé byty. V nadzemních podlažích je navrženo celkem 12 bytů s odlišností dispozic a velikostí podlahových ploch. Nosný konstrukční systém je stěnový příčný. Spodní stavba je navržena z vodonepropustného betonu tzv. „bílé vany“ tvoří ji železobetonová základová deska a železobetonové suterénní stěny. Horní stavba je vystavěna ze systému Porotherm, který je zateplen fasádním kontaktním systémem ETICS s izolačními deskami z čedičové vlny. Stropní konstrukce jsou řešeny jako monolitické železobetonové desky, schodiště je železobetonové monolitické tříramenné. Fasáda je tvarově členitá v závislosti na navržených částečně otevřených lodžiích. Poslední podlaží ustupuje od líce budovy a vytváří prostorné terasy. Otvory jsou vyplněny dřevěnými okny. Zastřešení bytového domu je řešeno jednoplášťovou plochou střechou s klasickým pořadím vrstev a hydroizolačním souvrstvím ze dvou asfaltových pásů.
The subject of this bachelor thesis is the elaboration of project documentation for the construction of an apartment building. It is a detached basement building, which is located on a rectangular plot with flat terrain. The building is designed with four floors and one underground floor. This new building is equipped with a lift for 8 people. In the underground floor there is a technical background of the building and a storage cellars for individual apartments. There are 12 flats with different disposition and size of floor areas. The load-bearing structural system is diagonal. The lower structure is made of a waterproof concrete, the so-called "white tub" which consists of a reinforced concrete foundation slab and reinforced concrete basement walls. The upper structure is built of Porotherm system, which is insulated with ETICS facade contact system with basalt wool insulation boards. Ceiling structures are designed as monolithic reinforced concrete slabs and the staircase is built as a reinforced concrete monolithic three-armed. The façade is shaped according to the partially opened loggias. The last floor recedes from the face of the building and creates spacious terraces. Holes are filled with wooden windows. The roofing of the apartment building is solved by a single-layer flat roof with a classical layer arrangement and a hydro isolation layer made of asphalt strips.
Description
Citation
PAVLÍČEK, J. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Karel Tuza, CSc. - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Jakub Král - tajemník, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ladislava Foretníková - člen,
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student Jiří Pavlíček seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Bytový dům~ reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO