Bytový dům v Pacově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je zpracování dokumentace pro provádění stavby bytového domu a řadových garáží. Umístění navrhovaného objektu je v ulici Sídliště Míru, město Pacov. V Bytovém domě se nachází tři nadzemní podlaží a jedno podzemní. V nadzemních podlažích je navrženo celkem čtrnáct bytových jednotek, podzemní podlaží tvoří domovní zázemí a sklepní kóje. Na pozemku jsou dále navržena nekrytá parkovací stání a dětské hřiště. Bytový dům je založen na základových pasech. Konstrukční systém je stěnový s monolitickými železobetonovými stropy. Nosné stěny nadzemních podlaží jsou navrženy z keramických tvárnic HELUZ a nosné stěny podzemního podlaží jsou řešeny pomocí dutinových bednících tvárnic, zalévaných betonem. Objekt je zateplen vnějším kontaktním zateplovacím systémem, mezinárodně označovaným zkratkou ETICS. Zastřešení je řešeno jednoplášťovou plochou střechou. Řadové garáže jsou navrženy, jako dva samostatné objekty, kde každý bude obsahovat sedm garážových stání. Nosné i příčkové stěny budou z keramických tvárnic HELUZ. Založení bude na základových pasech a zastřešení pomocí jednoplášťové ploché střechy.
The aim of the bachelor´s thesis is to elaborate the documentation for the construction of the apartment house and terraced garages. The location of the designed building is in Sídliště Míru street, in the town of Pacov. The apartment house has three above-ground floors and one underground floor. Fourteen housing units are designed in the above-ground floors, while the underground floor consists of a technical background of the house and a cellar units. On the plot area, there are also designed open-air parking spaces and a children's playground. The apartment house is based on on strip foundations. The structural system of a building is designed from walls with monolithic reinforced concrete ceilings. The load-bearing walls of the above-ground floors are designed from HELUZ ceramic blocks and the load-bearing walls of the underground floor are solved by permanent formwork. The building is isolated with an external contact insulation system, internationally referred to as ETICS. The roof is designed as warm flat roof. Terraced garages are designed as two separate buildings, each with seven garage spaces. Load-bearing and partition walls will be made of HELUZ ceramic blocks. The foundation will be based on foundation strips and roofing with warm flat roof.
Description
Citation
TOMÁNEK, L. Bytový dům v Pacově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Milan Vlček, CSc. - místopředseda, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. David Průša - tajemník, Ing. Martina Knappová - člen, Ing. Dagmar Donaťáková - člen, Ing. Romana Benešová - člen,
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student Ladislav Tománek seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Bytový dům v Pacově~ reagoval dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO