Bytový dům s provozem masáží ve Vyškově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je návrh novostavby bytového domu s provozem masáží ve Vyškově. Objekt je částečně podsklepený, má atypický tvar a je zastřešen plochou střechou. Bytový dům tvoří jedno podzemní a pět nadzemních podlaží. V podzemním podlaží se nachází sklepní kóje, kolárna, prádelna, posilovna a kotelna. V prvním podlaží je jeden byt určený pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace, dále provozovna masáží, která je od bytové části oddělena a má svůj vlastní vstup. Ve druhém až pátém podlaží se nachází celkem 8 bytových jednotek, součástí bytů v posledním podlaží je terasa. Hlavní i vedlejší vstup je navržen ze severní strany ulice U Modrého. Na východní straně od objektu je navrženo parkovací stání pro 14 osobních automobilů. Bytový dům je navržen z jednotného zdícího systému a zateplen kontaktním zateplovacím systémem. Svislé nosné konstrukce jsou navrženy z keramických tvarovek a stropy montované z keramických nosníků a vložek Porotherm. Při zpracování byl kladen důraz na dispoziční řešení, architektonický vzhled, statické požadavky a bezpečnost.
The subject of this bachelor thesis is the design of an apartment house with massage therapy in Vyškov. The building has an atypical shape, partial basement and flat roof. The apartment consists of five above-ground floors and basement. In the basement there are a storage rooms, a bicycle room, a laundry room, a gym and a boiler room. On the ground floor there is one apartment, which is designed for people with reduced mobility and movement, as well as the massage therapy centre, which is separated from the housing part and has its own entrance. There is a total of 8 dwelling units from the second to fifth floor. Dwelling units on the fifth floor have a terrace. The main, as well as secondary entrance is situated from the north side of the building on the street of U Modrého. Parking lots for a total of 14 cars is situated on the eastern side. The apartment building is designed from a single masonry system with contact insulation. Both vertical and horizontal load-bearing system is made of Porotherm ceramic pieces. During processing, emphasis was placed on layout solutions, architectural appearance, statics requirements and safety of use.
Description
Citation
VAVŘÍNEK, D. Bytový dům s provozem masáží ve Vyškově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Eva Burgetová, CSc. - předseda, doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Tatiana Rebrova - tajemník, Ing. Josef Polášek - tajemník, Ing. Marek Jašek, Ph.D - člen, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Karel Struhala - člen,
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student Dominik Vavřínek seznámil komisi s obsahem své bakalářské práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad bakalářskou prací ~Bytový dům s provozem masáží ve Vyškově~ reagoval dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO